RECEPT TOMATENLINZENSOEP MET KNOFLOOK ROZEMARIJNBROOD
Vegetarische gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- TOMATEN LINZENSOEP vegetarisch, veganistisch en vedisch.
- 1½ liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 200 gram rode linzen
- 50 gram basmati rijst
- 1 laurierblad
- 1 theelepel bonenkruid
- ¼ theelepel gemalen foelie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 potje tomatenpuree
- 1 eetlepel groene pesto
- 4 tomaten
- 2 uien [weglaten uit vedisch recept ]
- 1 teentje knoflook [ vervangen door een mespuntje asafetida in vedisch recept]
- 1 eetlepel olie
- pan
- wok
- staafmixer
Bereiding
Wanneer de linzen gaar zijn voeg je de tomatenpuree en de foelie toe.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde uien. Voeg daarna de in stukjes gesneden tomaat en knoflook toe. Roerbak enige min en voeg het aan de soep toe.
Voeg er als laatste de oregano en basilicum aan toe.
Als je wilt kun je er de staafmixer in zetten, zo krijg je een gebonden gladde soep die je met wat room kunt serveren.
Deze soep serveer je verder met:
ROZEMARIJN- KNOFLOOKBROOD
125 gram volkoren bloem
125 gram biologische griesmeel
½ zakje gist
1 theelepel zeezout
wat water
2 eetlepels olie
1 theelepel rozemarijn of takje verse
2 teentjes knoflook
vierkant bakblik
kom
vijzel
Maak van het bloem, de griesmeel, gist, zout en water een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen.
Doe de olie in de vijzel met de rozemarijn en de geperste knoflook. Meng het goed door elkaar.
Smeer het bakblik met wat olie in en strooi er wat bloem overheen.
Na het uur het deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Laat dan de inhoud van de vijzel over het brood lopen en verdeel de olie met knoflook en rozemarijn over het brood.
Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen. Bak het brood daarna af in 40 min op 200 graden.