RECEPT QUORNFILET MET GEITENKAAS IN FOLIE, VEGETARISCH
Dit zalige gerecht kun je als onderdeel van een diner serveren.
Vegetarische gerecht uit Italie voor 2 personen
Ingredienten
- QUORNFILET MET GEITENKAAS IN FOLIE
- 2 quornfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- De groenteschotel:
- 1 klein bloemkooltje
- 1 kleine courgette
- ¼ pompoen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein gedroogd pepertje
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- zout
- vers gemalen peper
- 1 dl tomatenketchup
- 2 dl water
Bereiding
2 stukken aluminiumfolie
koekenpan
Bak de quornfilet in de olie bruin en knapperig.
Leg de folie open neer en leg een filet er op. Leg de helft van de kaas er op en knijp een teentje knoflook er op uit. Verdeel de knoflook over de kaas. Doe er de helft van de tijm en oregano op. Vouw de folie dicht en dat gaat 20 min.in de oven op 200 graden.
Serveer de quornfilet met een groenteschotel.
hapjespan
vijzel
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde ui.
Snijd het bloemkooltje in kleine stukken. Was de courgette en snijd in plakken en die doormidden. Haal de schil van de pompoen en snijd de pompoen ook in stukken. Voeg alle groenten toe en roerbak 5 min. Knijp de knoflook uit boven de pan.
Stamp het pepertje fijn in de vijzel en voeg die toe met de kruiden, zout en peper toe.
Blus af met water en voeg als laatste de ketchup toe.
Breng alles aan de kook en laat 30 min. zachtjes sudderen.
Je haalt de filet voorzichtig uit de folie en legt die op een bord. Leg de gemengde groenten er naast.
Eet smakelijk.