RECEPT PASTA MET GAMBAS, KNOFLOOK, TOMAAT EN RUCOLA

Heerlijk gerecht gegeten in een restaurantje in Bergen

Pasta gerecht uit Italie voor 1 persoon

Ingredienten

  • 4 gamba's, gepeld en schoongemaakt
  • ca. 125 gram ongekookte spaghetti
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water
  • ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel wat vers geraspte parmezaan

Bereiding

Kook de pasta al dente.

Verhit wat olijfolie in een wok en als die goed heet is de gamba's toevoegen en kruiden met peper en zout. Als 1 kant gaar is omdraaien en dan de knoflook en tomaat toevoegen, meebakken tot de gamba's gaar zijn.

Goed op smaak brengen met peper en zout en dan de pasta toevoegen, goed mengen eventueel nog wat extra virgin olijfolie erbij gieten.

Dan de rucola erbij, dit kan er op of er door geroerd worden.

Aan tafel eventueel de parmezaan toevoegen.

Recept 32 keer bezocht en 428 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 18 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Smullen! Ik voeg er nog een rode peper in ringetjes aan toe en een in kleine blokjes gesneden tomaat.
Succes verzekerd!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hallo,

Ik heb het zojuist klaargemaakt en het is heerlijk. Ik heb er ook bosuitjes en bieslook en Chili extra doorheen gedaan. Echt heerlijk! Goed recept

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Tip:

Voeg ipv peper noodmuskaat toe.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie prima gerecht!
voeg ook eens beetje pastagroente en 2 vleestomaten toe en en schep sambal en wat dragon....
serveren laag pasta dan rucola en bovenop de rest
lekker spicy!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijk! echt een heerlijk recept. Ik heb het nu verschillende keren klaargemaakt, het blijft om je vinger bij op te eten. Ik doe het zelf vaak met verse tomaten erbij om het net wat smeuïger te maken en voor de gemakkelijke dagen met kant en klare knoflook garnalen (dan kun je echt binnen 6 minuten eten) Mmmm…

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie We hebben het vandaag gegeten en het is een heerlijk recept alleen ik heb er jumbogarnalen in gedaan..het is een echte aanrader..

Groetjes


Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ik heb dit vandaag gekookt voor m'n moeder en mij en het was echt overheerlijk!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is een heerlijk recept

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk, vooral de tomaten geven een heerlijke smaak aan het geheel.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een echt heerlijk recept! Eenvoudig snel te maken heerlijk tafelen met een goed glas witte wijn erbij helemaal goed!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk recept,
ik doe er ook nog een beetje droge witte wijn doorheen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Goed gelukt, makkelijk te maken, heb er alleen wat meer garnalen p.p. toegevoegd. persoonlijk vind ik wel dat de kaas er bij moet. Negen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie klinkt lekker. ik heb zelf een andere variatie, eigenlijk varieer ik elke keer als ik pasta met gamba's maak. ik zal de lekkerste even opschrijven:

(zwarte inktvisinkt-) pasta (100g pp)
1 teen knoflook(of meer als je dat lekker vindt :D)
1 rode peper
grote bos peterselie
zakje rucola en/of veldsla
1 dl witte wijn of wodka
zwarte olijven
1 limoen
3 bosuitjes
olijfolie
geraspte oude kaas
zout en peper

voorbereiding:

snij de olijven in ringen en doe ze in een bakje
was de rucola en/of veldsla en doe deze in een slakom
doe de kaas in een bakje
sla een paar keer op de limoen om het sap los te maken en snij deze dan doormidden.
snij de bosuitjes in ringetjes

verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de peper en snij deze in kleine stukjes. zet een grote pan of wok klaar met olie, doe hier de peper in en pers de knoflook hier in uit, (je kunt de teen ook in zijn geheel pletten, zodat deze alleen sap afgeeft, dan kun je hem er aan het einde weer uit halen, tegen de stank) en knip de peterselie fijn boven de pan. de steeltjes van de peterselie moet je niet gebruiken.

bereiding:
kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking

zet het vuur onder de pan met olie, peterselie, knoflook en peper en laat het geheel heel even fruiten. gooi de gamba's erbij en roerbak een paar minuten.
schep nu eventueel de knoflook uit de pan.
pers een halve limoen uit met je handen over het gamba mengsel en doe de bosuitjes erbij.
bak dit nog heel even en blus het dan af met de witte wijn of wodka. zet het vuur laag.

giet de pasta af en roer deze door het gambamengsel.

serveer direct.

zet de peper en zout, de andere helft van de limoen, bakjes met kaas, olijven en sla op tafel zodat iedereen zelf kan doseren.

eet smakelijk!




Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg makkelijk om te maken en het eindresultaat is heerlijk!

Gaan we zeker vaker eten!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Oe, hij was lekker!

Ik heb een ding anders gedaan> De Rucola heb ik op tafel gezet zodat we die op het allerlaatste moment konden toevoegen. Dan blijft hij iets knapperiger.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Overheerlijk!!!

Middelgrote garnalen gebruikt en wat extra olijfolie toegevoegd, dat maakt het inderdaad smeuiger. Om het af te maken lekker veel verse parmezaanse kaas erover!!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie verrassende combinatie van de diverse ingredienten.We hebben er van zitten smullen
zeker voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij hebben het inmiddels al een paar keer gegeten, lekker snel en makkelijk en goed te eten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb dus echt 2 linkse handen bij het koken.
De Gamba's waren dus wat bruin (tegen het zwarte aan) Waarschijnlijk moet ik de timing beter in de gaten houden. Maar ik heb echt, echt heerlijk gegeten. Drink er een Inycon Chardonnay (uit Sicilie) witte wijn bij en U geniet van het begin tot het het eind. Ik wel in elk geval.
Fantastisch recept. je waant je in Italie.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie We hebben er een favorieten pasta bij!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Mijn man en ik kunnen er niet afblijven zo lekker
vinden we het het is een feest als we het eten.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lekker gezond maaltje. Mag wel wat smeuiger, maar olijfolie doet veel. Ingrid, je kunt lekker koken.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben het met Ingrid eens.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Kleinere garnalen gebruikt, voor de rest het recept aangehouden. Een heel lekkere pasta, met name de rucola doet het heel goed.