RECEPT KROKANT CHINEES BUIKSPEK

Erg lekker spek uit de oven met five spice en een super krokant korst

Vlees gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Krokant chinees buikspek
  • 500-600 gram mager spek aan een stuk met zwoerd, een mooi vierkant stuk is het makkelijkst
  • 1 tl zout
  • 1/3 tl five spice poeder
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/4 tl suiker
  • 1 el shoaxing wijn
  • 1 el lichte sojasaus
  • stuk aluminium folie

Bereiding

Snijdt het spek aan de vleeskant in repen van ca. 1 1/2 cm, opletten dat je niet door het zwoerd gaat, het moet dus nog vastzitten aan elkaar. Wrijf het vlees in met de wijn en daarna met de sojasaus.

Meng het zout, peper, fivespice en suiker. Wrijf het vlees (alleen vlees, niet de zwoerd) in met dit mengsel.

Met een scherp mes/vork oid gaatje prikken in de zwoerd, heel veel gaatjes, niet te diep. Dep de zwoerd goed droog. Met aluminium folie inpakken zodat het vlees bedekt is en de zwoerd aan de bovenkant onbedekt. Laat minimaal 1 nacht in de koelkast staan, onbedekt, om de zwoerd te drogen.

Verwarm oven voor op 210 graden. Zet het spek, incl folie, in de oven, ca. 1 uur. Ik zette mijn oven op circulatiegrillen en op het laatste kwartier de grill aan om het extra krokant te krijgen, pas op met de grill het verbrand zo snel. Neem vooral de tijd, de zwoerd moet echt door en door krokant worden.

Serveer met kantonese noedels.

Recept 250 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!