Kerst recepten

Texas Toast

2-8-2000 - Sandwich gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Amerika - Grilleer het brood licht. Wat gesmolten boter erover strijken en bestrooien met je fa...... Zacht wittebrood, dik gesneden Gesmolten boter Knoflookpoeder Knoflookzout Uienpoe.....

Knapperig Knoflookbrood

2-8-2000 - Sandwich gerechten - Bezocht: 23 keer - Doorgestuurd: 38 keer - Bijgerecht - Amerika - Verhit de oven voor op 180 C. Meng knoflook en olie in een schaaltje. In een ander sc...... 1 grote baguette/ciabatta 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst 2 el olijfolie 2 el ge.....

Raito (Rode wijnsaus, Provencaalse)

2-8-2000 - Saus gerechten - Bezocht: 19 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Pel de sjalotten, ontvel de tenen knoflook, halveer ze, verwijder de kiempjes en hak ...... 2 sjalotten 8 tenen knoflook 4 op pekel ingelegde ansjovisjes, of zout naar smaak 8 .....

Basilicum Vinaigrette

2-8-2000 - Saus gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 12 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Alle ingredienten fijnmaken in keukenmachine, behalve de olie. Die als laatste toevoe...... 0,5 dl rode wijnazijn 1 el knoflook, gehakt 1 tl gehakte sjalotjes 2 el gehakte basi.....

Zongedroogde tomaten vinaigrette

2-8-2000 - Saus gerechten - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 3 keer - Bijgerecht - Italie - Alle ingredienten, behalve de olie, in een blender of keukenmachine pureren. Daarna l...... 1 dl Dijon mosterd 1 dl balsamico azijn 1/2 kopje verse oregano 1/2 kopje verse basi.....

Geroosterde knoflook Roomsaus

2-8-2000 - Saus gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 10 keer - Bijgerecht - Italie - Smeer de knoflookteentjes in met olijfolie en rooster die bij 180 C ongeveer 30 minut...... 10 teentjes knoflook 2 dl witte wijn 1 takje rosemarijn en tijm 1 sjalotje, gehakt .....

Honing Tijm saus

2-8-2000 - Saus gerechten - Bezocht: 36 keer - Doorgestuurd: 90 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Doe de lepel roomboter in een sauspan en voeg de honing toe. Laat de honing op hoog v...... 1 eetlepel roomboter 1 eetlepel zachte honing 4 eetlepels azijn 4 eetlepels witte wijn .....

Gebakken zalm met kruidenkorst

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 93 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Oven voorverwarmen op 180 'C. Voor kruidenkorst broodkruim, peterselie, dille en drag...... 4 stukken zalmfilet á 150 g zout, peper 1 eidooier, losgeklopt 1-2 el olie voor de.....

Gestoomde visrolletjes

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 61 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Filets tussen plasticfolie heel plat slaan. Filets op werkvlak leggen met kant waar v...... 8 tong- of tongscharfilets zout, peper 24 grote basilicumblaadjes 4 gedroogde tomate.....

Vispakketjes met Provencaalse saus

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 58 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Voorbereiden boter en olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin ± 5 min. b...... 25 g boter of margarine 1 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geper.....

Zalm met tomaat en saffraandressing

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 10 keer - Hoofdgerecht - Spanje - Voorbereiden Visfond in pan op hoog vuur in ca 10 minuten tot ½ dl laten inko...... ½ pot visfond (á 380 ml, AH), 1 enveloppe saffraan 1 limoen, 1 dl maisolie, zout, .....

Zalmsteaks met basilicumsaus

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Aardappelen in kokend water met zout 10-15 min. koken. Aardappelen afgieten en aan sp...... 35 g verse basilicumblaadjes ½-1 el citroensap zout, peper 6 el olijfolie 4 moten .....

Gegrillde garnalen in saffraansaus

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Voorgerecht - Spanje - Grill de garnalen in de olie tot licht gebruind aan beide kanten. Doe de sjalotjes, k...... 500 gr. Grote, gepelde garnalen 0,5 dl olijfolie 1/2 kopje gehakte sjalotjes 5 teent.....

Knoflookgarnalen met groene asperges

2-8-2000 - Vis gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 66 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Onderste deel (ca. 3 cm) van asperges afsnijden. Asperges in lengte en in breedte hal...... 500 g groene asperges, zout, 1 eetlepel witte wijnazijn, 5 eetlepels (maïs)olie, p.....

Rib Eye met mosterd biersaus

2-8-2000 - Vlees gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Maak de ribeye droog met keukenpapier. Meng de knoflook met de peterselie, peper en b...... 1 dikke rib-eye 2 el gehakte knoflook 2 el gehakte peterselie 1/2 tl gemalen verse pepe.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home