RECEPT VISPAKKETJES MET PROVENCAALSE SAUS
Recept voor een simpel visgerecht met de Provence in een pakketje. "Alle smaken van de vis blijven in het bakpapier bewaard. De Provençaalse saus zorgt voor een heerlijke mediterrane geur en smaak."
Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 25 g boter of margarine
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl suiker
- zout,peper
- 400 g kabeljauwfilet, in 12 stukken
- 4 laurierblaadjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- extra nodig: 4 stukken bakpapier
Bereiding
boter en olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin ± 5 min. bakken. Wijn, tomaat, oregano, suiker, zout en peper toevoegen en mengsel op zacht vuur ± 15 min. laten koken tot dikke saus. Saus tot gebruik in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 220'C. Saus verwarmen en in midden van stukken bakpapier scheppen. Vis met zout en peper bestrooien en over saus verdelen. Hierop laurierblaadje en olijven leggen. Papier tot pakketjes dichtvouwen en pakketjes 8-10 min in midden van oven leggen tot vis gaar is. Lekker met een groene salade en stokbrood.
In plaats van de oven kun je de pakketjes (dan natuurlijk alu-folie) ook op de barbecue (met deksel) leggen.