RECEPT BOTERVIS MET PREI PESTOSAUS

Recept voor lekkere botervis met een prei-pestosaus. Met dank aan Wen Ruwhof en veel succes met je eerste radiouitzending!

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 moten botervis, 1,5 cm dik
  • zout en versgemalen peper
  • 2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel)
  • 1 dl visfumet
  • 0,5 dl witte wijn
  • 2 dl crème fraîche (desgewenst de halfvolle uitvoering)
  • 2 eetl pesto
  • 2 eetl olie

Bereiding

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca 2 min per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.
Lekker met nieuwe aardappels.
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars.

Het sausrecept komt uit het boekje “smullen van vis” van het Zuivelbureau.

Recept 10 keer bezocht en 44 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een erg smakelijke vis. De saus combineert goed met dit stevige visvlees.