RECEPT ZALMSTEAKS MET BASILICUMSAUS

Recept voor op de barbecue of grill pan, met een lichte basilicum saus and aardappel spiesjes.

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 35 g verse basilicumblaadjes
  • ½-1 el citroensap
  • zout, peper
  • 6 el olijfolie
  • 4 moten zalm á ± 200 g
  • voor de aardappelspiesjes:
  • 16 kleine krielaardappelen, ongeschild
  • 2-3 el olijfolie
  • zout, peper
  • extra nodig: 4 metalen spiezen

Bereiding

Aardappelen in kokend water met zout 10-15 min. koken. Aardappelen afgieten en aan spiesjes rijgen. Aardappelen met olie bestrijken, met zout en peper bestrooien en boven barbecue ± 15 min. roosteren. Basilicum met citroensap, zout, peper en 5 el olijfolie pureren. Zalm met 1 el olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Zalm op barbecue (of onder hete grill) aan elke kant 4-5 min. roosteren. Zalm moet niet te gaar zijn, dan is hij te droog. Zalm met basilicumsaus en aardappelspiesjes serveren.

Recept 1 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!