RECEPT ZALM MET TOMAAT EN SAFFRAANDRESSING

Recept voor zalm met een lekkere saffraan dressing, let wel op met de saffraan, het kan snel overheersen.

Vis gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • ½ pot visfond (á 380 ml, AH),
  • 1 enveloppe saffraan
  • 1 limoen,
  • 1 dl maisolie,
  • zout, peper,
  • 4 vleestomaten,
  • 4 sjalotjes,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels boter
  • 2 zalmfilets (á ca. 250 g)

Bereiding

Voorbereiden
Visfond in pan op hoog vuur in ca 10 minuten tot ½ dl laten inkoken. Saffraan toevoegen en laten afkoelen. limoen uitpersen. Sap zeven en met fond en 5 eetlepels olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en fijnsnipperen, In pan rest van olie verhitten. Sjalotje en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Van vuur af stukjes tomaat toevoegen, Op smaak brengen met zout en peper.

Bereiden
Vier borden voorverwarmen. in koekenpan boter verhitten. Zalm bestrooien met peper en op onderkant in ca. 6 á 8 minuten bijna gaarbakken. (Bovenkant moet warm zijn, maar nog wel zalmrose). intussen tomatenmengsel verwarmen. Tomatenmengsel met schuimspaan op borden scheppen. Zalm elk in 6 stukjes snijden en over borden verdelen. Op elk bord 2 á 3 eetlepels saffraandressing scheppen.

Recept 15 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!