Kerst recepten

Carpaccio van gerookte zalm

25-5-2005 - Vis gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 54 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Gewoon alle ingrediëntenvoor de vinegraitte bij elkaar en opkloppen. Smeer de gefilee...... 600 gr gerookte zalm (b.v: Schotse) olijfolie balsamico citroensap azijn honing zout.....

Chocolade tiramisu

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 105 keer - Nagerecht - Italie - Klop de eiwitten (stijf) op tot sneeuw. Meng de mascarpone met de poedersuiker en spa...... 150 ml sterke koffie (espresso mag ook) 2 eetlepels Amaretto + extra 1 doos boudoirkoekj.....

Frambozensorbet

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Nagerecht - Amerika - Breng het water en de suiker aan de kook en laat ongeroerd 5 minuten koken. Laat deze...... 500 gram frambozen 1 eetlepel citroensap 100 gram suiker 1 dl. water .....

Klassieke Franse uiensoep

25-5-2005 - Soep gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 1097 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur o...... 50 gr boter 750 gr uien, in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 45 gr bl.....

Gebonden Engelse knoflooksoep

25-5-2005 - Soep gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Groot Britannie - Breng het water aan de kook en voeg de olie en de knoflook toe. Kook 20 minuten en br...... liter water 1 eetlepel olijfolie 10 knoflookteentjes, gepeld en fijngehak zout en peper.....

Granita van Blue Curacao

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Nagerecht - Belgie - Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng aan de kook. Laat de siroop van w...... 500 ml water 220 gr fijne witte suiker 1 citroen (alleen het sap) 70 ml blue curaçao .....

Luikse suikerwafels

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 54 keer - Bijgerecht - Belgie - Kneed van de eerste grondstoffen een voordeeg in een kom. Kneed zeer goed tot een hom...... 300 g bloem 150 g water 70 g griessuiker 1 pakje vanillesuiker 2 eieren 50 g gist 15.....

Marseillaanse bouillabaisse

25-5-2005 - Soep gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 27 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Neem de grootste pan of visketel. Maak alle vis, ook de viskoppen, goed schoon. Giet ...... 150 gram mosselen 150 gram vis: v.b:kleine snoek, baars, 100 gram scampi’s 20 gram krab.....

Minestrone

25-5-2005 - Soep gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 34 keer - Bijgerecht - Italie - 1. Snijd de gewassen bleekselder in dunne plakjes. 2. Halveer de courgette en haal d...... 150 gr. Pancetta of ontbijtspek 2 stengels bleekselderij 1 courgette 2 stengels prei 2.....

Espresso granita

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 1 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Bijgerecht - Italie - Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete esp...... 1 vanillestokje, alleen het zaad 250 ml dubbel sterke Espresso koffie 250 ml water 85 g.....

Grieks slaatje met feta kaas

25-5-2005 - Groente gerechten - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Griekenland - Snij de tomaten in partjes. Schil éen komkommer, haal de pitten eruit en versnij de k...... komkommer tomaten zwarte olijven een stuk feta kaas rode ui olijfolie azijn zout p.....

Honingijs

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Nagerecht - Belgie - Klop de dooiers met de suiker tot een witte vaste massa. Breng de room en de melk ...... 220 ml room, minstens 35% vetgehalte 150 ml halfvolle of volle melk 80 gr witte fijne su.....

Garnalen met knoflook uit de oven

25-5-2005 - Vis gerechten - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 235 keer - Voorgerecht - Frankrijk - 1. Zet de oven op 180C. 2. Ontdooi de scampis, pel ze en verwijder eventueel de zwar...... 1 pak scampi’s, ongeveer 28 stuks 100 gr boter 200 ml olijfolie 8 teentjes knoflook, ge.....

Koffie roomijs

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Nagerecht - Italie - Klop de eierdooiers en de suiker op in een kom. Meng 125 ml warme room in de opgeklop...... 250 ml volle room, minstens 35% vetgehal 250 ml volle melk 175 gr suiker 1 eetlepel Nes.....

Rons fruitsalade

25-5-2005 - Zoete gerechten - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Bijgerecht - Belgie - De druiven wassen halveren en ontpitten. De schil van de cavaillon of galia verwijder...... witte of blauwe druiven cavaillon, galia of honingmeloen aardbeien ananas sinaasappele.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home