RECEPT MARSEILLAANSE BOUILLABAISSE

De beste vissoep die je op de wereld kunt vinden, vindt je in Marseille, de maker en uitvinders van deze heerlijke vissoep.

Soep gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 150 gram mosselen
  • 150 gram vis: v.b:kleine snoek, baars,
  • 100 gram scampi’s
  • 20 gram krabvlees, kan ook uit blik
  • 1 tomaat, in stukje gesneden
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • beetje peterselie
  • schijfje citroen met schil
  • schijfje appelsien met schil

Bereiding

Neem de grootste pan of visketel. Maak alle vis, ook de viskoppen, goed schoon. Giet een glas olijfolie in de pan, leg daarin de schoongemaakte viskoppen, in stukjes gesneden tomaat, fijngehakte ui, rauwe aardappel in blokjes, knoflook, peterselie, citroen en sinaasappel, laurierblad, kruidnagel en jeneverbessen. Op een flink vuur zetten, alle even goed onder elkaar schudden en zoveel kokend water bij doen, dat alles goed onder staat. Vlug aan de kook brengen met de deksel op de pan, en 20 minuten laten koken, zonodig vocht bijvoegen. Na 20 minuten de massa zeven. De mosselen intussen wassen en in kokend water leggen zodat de schelpen open gaan. Het vlees eruit nemen en bij de massa voegen. Bovendien de schoongemaakte, aan stukjes en ontgrate visjes, de krab en de scampi’s erbij doen en aanlengen met zoveel kokend water tot de verlangde vloeibaarheid bekomen is. Sommige liefhebbrs verkiezen een dikke bijachtige soep, anderen zijn gesteld op een meervloeibare bouillabaisse. Met de deksel op de pan alles nogmaals 20 minuten zachtjes koken met eventeel visfond. Op smaak brengen met zout, cayennepeper, paprikapoeder en een mespunt saffraanpoeder. De smaak van deze vissoep wordt fijner als men er nog een glas droge witte wijn door roert. Zeer warm opdienen met dikke sneden wit brood of Frans stokbrood. U merkt het: deze versie van de beroemde bouillabaisse vergt wat extra werk, maar de resultaat loont werkelijk de moeite.

Recept 13 keer bezocht en 27 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Sommige mensen hebben altijd wat te z**ken, als het recept je niet bevalt, maak je toch wat anders?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie DEZE SOEP IS HELEMAAL NIET GESCHIKT VOOR DE KEST DAGEN HET IS EEN SOEP DIE ZOMERS WORD GEGETEN EN DIE KRUIDNAGEL IS DAT OM DE KERSTSTEMMING ER IN TE KRIJGEN

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie om maar niet over de snoek te praten snoek is een zoetwater vis en deze soep werd voor het eerst gemaakt door zeevisssers en wat is apelsien iets wat wij al 50 jaar sinaasappel noemen wat een ouderwets geBAL ZONDER SMAAK

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie een gedroogde rode pepertje en wat extra tomaat verhoogde smaak dit recept lijkt me ook niet bepaald zuidfrans met kruidnagel en jeneverbes doet het me eerder aan iets engels denken

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vind het telkens geweldig hoe recepten uit mijn geboorte streek verandert worden!!!!
Ik moet zeggen dat ik deze recepten wel lekker vond hoewel mijn oma het niet mee eens was!!!!
Tja tijden en smaken veranderen zou ik maar zeggen.
Bij verdere navraag in Marseille kwam ik een andere recept tegen die blijbaar de enige echt is. Ik kan het helaas niet vertalen....