RECEPT NOEDELSOEP MET RUNDVLEES

Recept voor een lichte noedelsoep.

Soep gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 150 gr biefstuk, in dunne reepjes
  • 400 gr. udon noodels
  • 6 lenteuitjes
  • 30 gr. gember
  • sojasaus naar smaak
  • water gemengd met aardappelzetmeel
  • Bouillon
  • 1,6 l Dashi
  • 0,5 dl lichte sojasaus
  • 2 el normale sojasaus
  • 2 el suiker
  • 1 el zout

Bereiding

Verhit de bouillon.

Snijd de lenteui in stukjes. Breek de noedels door midden en kook in ruim kokend water. Als klaar, afspoelen met koud water en ondertussen 'schoon' wrijven om plakkerigheid weg te halen.

Roerbak de stukjes vlees in hete olie, als klaar wat sojasaus toeveogen en mengen.

Voeg het vlees en de lente ui aan de bouillon toe. En maak de soep dikker met het water/zetmeel mengsel.

Verwarm de noodles snel weer in heet water, giet af en doe ze in een noodelbord en giet daar de dikke bouillon over.

Garneren met wat geraspte gember.

Recept 14 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!