RECEPT NOEDEL KIPPESOEP
Eventueel ook te maken met andere soorten noedels als spaghetti, udon, o.i.d.
Soep gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 4 kwarteleitjes
- Voor de garnalen
- zout, peper
- 1 theelepel sesamolie
- 1 losgeklopt eiwit
- 3 theelepels maizena
- 20 grote rauwe gepelde garnalen
- 6 eetlepels olie
- Voor de paddestoelen
- 8 gedroogde wolke-oortjes (Chinese paddestoelen)
- 8 shii-take
- 300 gr soba (Japanse boekweitnoedels) of ramen (Japanse eiernoedels)
- 2 eetlepels olie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 1/4 liter kippebouillon (van tablet)
- 16 grote spinaziebladeren
- Voor de topping
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 in ragfijne ringetjes gesneden lente-ui
Bereiding
Garnalen: vermeng zout en peper, de sesamolie, het eiwit en de maizena en roer er de garnalen door.
Bak de garnalen in de hete olie 2-3 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Soep
Overgiet de wolke-oortjes met kokend water en laat ze 30 minuten staan. Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de shii-take in plakjes. Kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit de olie en bak de knoflook hierin 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak ze op hoog vuur 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de wolke-oortjes en de spinaziebladeren toe en kook ze op zacht vuur 5 minuten mee. Voeg de gekookte soba toe en verwarm alles goed. Schenk de soep in 4 grote kommen en verdeel de garnalen en de kwarteleitjes over de kommen.
Topping
Verhit de olie en bak de gemberwortel, de knoflook en de sjalot hierin 5 minuten. Voeg de sojasaus toe en verdeel dit mengsel over de soep. Strooi de lente-ui over de soep.