RECEPT NOEDEL KIPPESOEP
Eventueel ook te maken met andere soorten noedels als spaghetti, udon, o.i.d.
Soep gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 4 kwarteleitjes
- Voor de garnalen
- zout, peper
- 1 theelepel sesamolie
- 1 losgeklopt eiwit
- 3 theelepels maizena
- 20 grote rauwe gepelde garnalen
- 6 eetlepels olie
- Voor de paddestoelen
- 8 gedroogde wolke-oortjes (Chinese paddestoelen)
- 8 shii-take
- 300 gr soba (Japanse boekweitnoedels) of ramen (Japanse eiernoedels)
- 2 eetlepels olie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 1/4 liter kippebouillon (van tablet)
- 16 grote spinaziebladeren
- Voor de topping
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 in ragfijne ringetjes gesneden lente-ui
Bereiding
Garnalen: vermeng zout en peper, de sesamolie, het eiwit en de maizena en roer er de garnalen door.
Bak de garnalen in de hete olie 2-3 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Soep
Overgiet de wolke-oortjes met kokend water en laat ze 30 minuten staan. Verwijder de steeltjes van de shii-take en snijd de shii-take in plakjes. Kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat uitlekken. Verhit de olie en bak de knoflook hierin 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak ze op hoog vuur 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de wolke-oortjes en de spinaziebladeren toe en kook ze op zacht vuur 5 minuten mee. Voeg de gekookte soba toe en verwarm alles goed. Schenk de soep in 4 grote kommen en verdeel de garnalen en de kwarteleitjes over de kommen.
Topping
Verhit de olie en bak de gemberwortel, de knoflook en de sjalot hierin 5 minuten. Voeg de sojasaus toe en verdeel dit mengsel over de soep. Strooi de lente-ui over de soep.
Prima recept voor tahoe met petihbonen. De geur klopt. Santenblok werkt ook maar dan moet je even raspen en wat melk ter verdunning gebruiken. Als je er een paar gebakken garnalen aan toevoegt wordt.......