RECEPT BLOEMKOOLCREMESOEP VEGETARISCH,VEGANSITSICH EN VEDISCH
Soep gerecht uit Nederland voor 4 personen
Ingredienten
- BLOEMKOOL CREMESOEP
- 1½ liter water
- stuk bloemkool
- 1 ui [niet in vedisch recept]
- stukje pompoen
- 4 aardappelen
- wat olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel provinciaalse kruiden
- ½ theelepel hindoestaanse masala
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- verse peper
- bouillonpoeder naar smaak
- scheut koffiemelk of room of soja room cuisine in veganistisch recept
- STOKBROOD
- 500 gram volkorenmeel
- ½ zakje gist
- 2 theelepels zeezout
- 2 bekers lauw water
Bereiding
Zet een pan met de 1½ liter water op. Doe daar de bloemkool in roosjes gesneden, de pompoen in stukjes en de geraspte aardappelen in. Voeg de bouillonpoeder toe.
Schil de ui en fruit hem. In vedisch recept roer je de bloem door de hete olie en ga dan verder met recept.
Roer er de bloem door heen en doe er heel voorzichtig wat soepnat bij totdat een gladde saus ontstaat. Voeg de saus toe aan de soep.
Als de groenten en aardappelen gaar zijn, neem dan de pan van het gas en mix met de staafmixer tot je een gladde soep hebt gekregen.
Doe er vlak voor het serveren een scheut room door.
Serveer de soep met volkoren stokbrood:
schaal + huishoudplastic of deegkneedmachine
bakblik
Doe het meel in de schaal en voeg gist en zout toe.
Giet daarna langzaam het water in het midden en begin van uit het midden te mengen. Kneed het daarna tot een soepel deeg.
Doe het plastic op de kom en laat een uur rijzen.
Kneed het daarna nog een keer door en verdeel het deeg in 4 porties waar je mooie stokbroodjes van maakt. Leg ze op een ingevet en met meel bestoven bakblik en bak de broden in 40 min af op 200 graden.
Wanneer je het deeg in een kneedmachine kneed, doe je de ingrediėnten in de kom en laat het deeg op stand 1 draaien totdat het deeg los laat, kneed het deeg nog even op de hand door en volg daarna bovenstaand recept.