RECEPT ZUURKOOLSOEP

Een stevige maaltijdsoep, lekker met roggebrood

Soep gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 el olie
  • 1 grote ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 rookworst, in blokjes
  • 150 gram salami, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter runderbouillon
  • 400 gram zuurkool, uitgelekt en fijngesneden
  • 2 grote aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad (zaadjes bij voorkeur even pletten in een vijzel)
  • 1 potje zure room

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin de ui glazig. Doe de rookworst en salami erbij en bak die even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Voeg nu de rest toe (behalve de zure room) en laat het geheel afgedekt 30 minuten koken. Voeg voor een dunnere soep eventueel nog wat heet water toe.

Serveer met op iedere portie een flinke dot zure room.

Recept 12 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het is een erg lekker gerecht, ook zonder de zure room aangezien ik geen melkproducten kan verdragen. Een beetje zoet-zuur, heerlijk! Zo eet je de zuurkool ook eens anders.