RECEPT GRANITA VAN BLUE CURACAO

Granita op basis van blue curacao

Zoete gerecht uit Belgie voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 ml water
  • 220 gr fijne witte suiker
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 70 ml blue curaçao

Bereiding

Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng aan de kook. Laat de siroop van water en suiker 6 minuten doorkoken en draai het vuur uit. Voeg nu het uitgeperste citroensap, de blue curaçao en de voedingskleurstof erbij en breng het terug aan de kook. Zet de pan in een koud water bad en laat het afkoelen. Schud de granita - mengsel al zevend in een plastieken bewaardoos. Dat neemt minder plaats in beslag in de diepvriezer. Plaats de deksel op de doos en zet de Granita in de diepvries. Haal de Granita na een uur uit de diepvries en meng met behulp van een vork, alles mooi glad en egaal. Zet het terug in de diepvries en herhaal deze procedure totdat de Granita bevroren is en een mooie consistentie heeft bekomen. Dat duurt plusminus 4 uren. De Granita kan minstens éen week bewaard worden in de deipvries. Hij zal daarna niet slecht zijn, maar hij verliest zijn smaak.

Serveertip:

Schenk de Granita bij voorkeur in kleine wijnglazen of in een hoog cocktailglas

Recept 10 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb dit recept uitgewerk in een gerecht van mijzelf.
Eerst vanonder een dunne lap heldere gelei van appel, met daarop vervolgens deze granité. Afgewerkt met 5 kubusjes meloen (verschillende soorten). Daarop een aarbei isomalt spiraal, en op elk kubusje meloen 1 rood fijnbladige basilicum. Overstrooid met appelcrumbel. Let Me know what you think about that. Twas overigens zeer lekker. Grtzz