Soep gerechten

Courgettesoep

27-4-2006 - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 114 keer - Voorgerecht - Nederland - Ui + knoflook even fruiten in 3 eetlepels olie en een klont boter. Courgette in lengt...... 2 a 3 courgettes uitje + teentje knoflook 2 (groente)bouillonblokjes potje roomkaas .....

Gazpacho 2

29-3-2006 - Bezocht: 7 keer - Doorgestuurd: 37 keer - Voorgerecht - Spanje - 1 dag van te voren. Doe de sjalotjes, parika's, komkommer, tomaten, knoflook in ee...... 3 sjalotjes 3 knoflook 1 rode en gele paprika zonder zaadjes 6dl tomatensap 2,5dl wit.....

Groentesoep

26-3-2006 - Bezocht: 7 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Doe alle ingredienten in een pan breng het aan de kook laat het 1 uur sudderen zeef d...... 4 uien in in vieren 2 preien in plakjes en gewassen 5 middel grote wortels fijn gehakt .....

Surinaamse Saoto

6-2-2006 - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 38 keer - Hoofdgerecht - Suriname - Trek de bouillon van alle ingredienten en breng op smaak met de chinese sojasaus. Haa...... ca. 2 l. water 1 Soepkip of stukken 1 stengel sereh 1 bol knoflook, grof gehakt (gewoon.....

Bisque van langoustines

30-1-2006 - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 27 keer - Bijgerecht - Frankrijk - Bereidingswijze: Verhit de olijfolie en de boter in een grote sauspan en zweet daari...... 100 gr schalen van langoestines 1 sjalot of ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijnges.....

Veldslasoep met room en gebakken garnalen

25-8-2005 - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Voorgerecht - Belgie - Stoof de ajuin met een beetje boter tot deze glazig is, voeg vervolgens de veldsla to...... 1 ui 2 bakjes veldsla 1 liter gevogeltebouillon Zout, peper, nootmuskaat verdikk.....

Pindasoep II

23-8-2005 - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 27 keer - Hoofdgerecht - Suriname - was de rauwe kipfilet met koud water en kook het gaar in de kippenbuoillon,laat afkoe...... 2 pot pindakaas(ga zelf voor calve) 2/3 ons kipfilet 2 uien 2 bakbanaanen(optioneel) 2.....

Soto Ayam

12-8-2005 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 64 keer - Hoofdgerecht - Indonesie - Kip in ongeveer 2 liter water koken met de bouilionblokjes,peperkorrels,gespleten st...... 1,5 kg soepkip(borststukken haal ik bij de poulier) Kruiden: 4 kippebouiliontabletten .....

Tom Yum

4-8-2005 - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 55 keer - Lunchgerecht - Thailand - Breng het water aan de kook. Snij de citroengras in grove stukken (om er weer uit te ...... 1 l. water 1 kipfilet fijngesneden of ca. 225 gr. gepelde garnalen 1-8 chilis, naar smaa.....

Kaassoep

22-7-2005 - Bezocht: 7 keer - Doorgestuurd: 21 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Makkelijker kan niet: je brengt de boullion aan de kook, dan laat je de slankie smee...... Bouillon, 3x slankie sambal (of voor de kids tuinkruiden) 3x slankie naturel soepgroen.....

Tomatensoep a la Yvonne

12-6-2005 - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 11 keer - Hoofdgerecht - Nederland - laat de schenkel in ongeveer 2 liter water samen met hele uien, laurierblad en een fl...... 1 flinke schenkel rundvleesbouillonblokjes 1 zak boerensoepgroente 100 gram tauge 2 gr.....

Goulashsoep

9-6-2005 - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 131 keer - Hoofdgerecht - Hongarije - 1. Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totda...... Rundsstoofvlees 500 tot 600 gr uien 4 a 5 stuks paprika 2 stuks naar keuze Tomaten 4 st.....

Gebonden Engelse knoflooksoep

25-5-2005 - Bezocht: 10 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Groot Britannie - Breng het water aan de kook en voeg de olie en de knoflook toe. Kook 20 minuten en br...... liter water 1 eetlepel olijfolie 10 knoflookteentjes, gepeld en fijngehak zout en peper.....

Klassieke Franse uiensoep

25-5-2005 - Bezocht: 68 keer - Doorgestuurd: 1097 keer - Voorgerecht - Frankrijk - Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur o...... 50 gr boter 750 gr uien, in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 45 gr bl.....

Marseillaanse bouillabaisse

25-5-2005 - Bezocht: 18 keer - Doorgestuurd: 27 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Neem de grootste pan of visketel. Maak alle vis, ook de viskoppen, goed schoon. Giet ...... 150 gram mosselen 150 gram vis: v.b:kleine snoek, baars, 100 gram scampi’s 20 gram krab.....

<< 1 2 3 4 >> 
Home