RECEPT GOULASHSOEP
Hongaarse soep op basis van rundsstoofvlees, paprika's en uien. Een heerlijke maaltijdsoep, probeer de echte hongaarse paprika te krijgen.
Soep gerecht uit Hongarije voor 8 personen
Ingredienten
- Rundsstoofvlees 500 tot 600 gr
- uien 4 a 5 stuks
- paprika 2 stuks naar keuze
- Tomaten 4 stuks
- Aardappelen 4 a 5 stuks (dikke)
- Knoflook 3 teentjes
- Vleesbouillon 2 liter
- Tomatenpuree 2 potjes van 70gr.
- Paprika 1 afgestreken theelepel
- zout ˝ theelepel
- Peper 1 afgestreken theelepel
Bereiding
2. Snijd de rundsstoofvlees in kleine dobbelsteentjes en voeg ze bij de uien en laat ze vijf minuten meestoven. Voeg paprika, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel 1 uurtje zachtjes koken.
3. Snijd de paprika’s in tweeën, ontdoe ze van de zaden en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. Halveer de tomaten en haal de pitten eruit. Snij de tomaten in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van niet dikker als je pink.
4. Voeg na een uur de paprika’s, aardappelen en de tomaten bij de rest. Voeg de tomatenpuree erbij en roer alles goed om tot als men een mooie rode kleur heeft bekomen.
5. Laat alles nog 30 minuten koken. Klaar!
Serveer de soep met stokbrood of ciabatta.