RECEPT WITTE BONEN MET VLEES

Dit gerecht kan in principe met allerlei soorten vlees worden gemaakt. Ook 'sucuk', Turkse knoflookworst, is heel geschikt.

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram gedroogde witte bonen, 12 uur geweekt
  • 50 gram boter of 4 el olijfolie
  • 500 gram lamsbout of sukadelappen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • zout en peper
  • 1 laurierblad
  • 2 groene puntpaprika's of pepers, in stukjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl bonenkruid of tijm
  • 1 bosje bieslook, gesnipperd

Bereiding

Giet het weekwater van de bonen af en breng een pan vers water aan de kook. Voeg de bonen toe samen met het laurierblad en laat ze ongeveer 45 minuten koken of tot ze net gaar zijn. Giet ze af.

Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Kruid met zout en peper en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze 3-4 minuten mee en doe de tomaten met sap erbij en zo veel water dat het geheel net onder staat. Laat met het deksel op de pan 45 minuten stoven in het geval van lamsvlees en 75-100 minuten in het geval van rundvlees. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Doe nu de bonen, puntpaprika's, wortel, paprikapoeder, bonenkruid en zout en peper erbij. Kook het geheel nog 30 minuten en serveer het, bestrooid met de bieslook. Als bijgerecht is rijst met wat boter erdoor geroerd lekker of gewoon brood.

NB: Als je worst of kipfilet gebruikt, is de kooktijd veel korter. Laat de worst of kip 5 minuten bakken en voeg dan de rest toe.

Recept 4 keer bezocht en 33 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!