RECEPT TURKSE VISSCHOTEL

Vis gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 4 teentjes knoflook, in flinterdunne schijfjes
  • 250 gram zwaardvisfilet, in blokjes
  • 250 gram zeebaarsfilet, in blokjes
  • 250 gram kleine garnalen
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 175 ml Cognac (of Metaxa)
  • zout en peper
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook, de vis en de garnalen 5-6 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak ze 2 minuten mee. Doe de Cognac erbij en zout en peper naar smaak en laat het geheel in 6-7 minuten gaarstoven. Strooi er de peterselie over en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Serveer met gebakken aardappels of aardappelpuree.

Recept 14 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel fijn schoteltje. Zolang je maar een beetje stevige vis gebruikt die niet uit elkaar valt is het echt lekker. Ik had basilicum en witte wijn gebruikt. Cognac leek me wat te sterk bij vis. Het was iig lekker. Binnenkort weer eens.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Puur natuur en heerlijk! Witte wijn kan ook en dille en/of basilicum erbij maken dit gerecht helemaal af.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker, hadden alleen tonijnfilet en garnalen gebruikt en afgeblust en geflambeerd met metaxa. Was helemaal af.