RECEPT MOSSELEN OP ZIJN

"Mosselen zijn heerlijk, maar je moet er wel iets mee doen. Gewoon gekookt in water enzo is er weinig aan, dus hierbij een lekkere variant."

Vis gerecht uit Belgie voor 2 personen

Ingredienten

  • Ca 2 kg schoongemaakte mosselen
  • wat sjalotten
  • wat knoflook
  • wat prei
  • wat ui
  • wat selderijstengels
  • wat wortel
  • (bepaal zelf hoeveel)
  • ca. 1-2 dl witte wijn of andere drank zoals cognac, slibovich, o.i.d.
  • wat olie
  • room
  • peper en zout
  • stokbrood en je favoriete dips

Bereiding

Zorg dat de mosselen goed schoon zijn
Groenten fijnsneden

Olie in een mosselpan verhitten, groenten fruiten. Goed heet laten worden en dan de mosselen toevoegen en de wijn. Deksel op de pan en even laten staan op hoog vuur, af en toe omschudden. Op letten, ze zijn gaar als de mosselen open gaan.

Kookvocht zeven en in een pannetje doen, inkoken en room toevoegen. Op smaak brengen met fijn gesneden bieslook en peper/zout.

Serveren met het stokbrood, sausje en vers gebakken frites.

Eet smakelijk.

Recept 17 keer bezocht en 32 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mosselen op zijn...? op zijn wat? Op z'n Vlaams? slordig hoor.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mooi basis recept en verder moet iedereen zijn eigen fantasie toevoegen, bedankt !!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mag het ook zonder friet?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie De beste tip was die van de saus!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Cees, weet niet waar je het vandaan haalt maar dit is precies het recept dat ik zocht. Mis alleen die typische lichte mosterdsaus.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Perfect recept en zie niet in waarom je met iets nieuws zou moeten komen om op waarde geschat te worden.
Cees, je snapt er niks van!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Het is wel lekker, maar je moet met iets nieuws komen. Ik wil pas een hoge waardering geven als het origineel is. Dit recept kent iedereen.