RECEPT TARTAAR VAN RAUWE EN GEROOKTE ZALM MET BOSCOOPAPPELEN IN EEN ROMIG KERRIESAUSJE
Ideaal voor tijdens het zomerseizoen. Een streling voor oog en tong.
Vis gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 8 kleine plakjes gerookte zalm
- 300 g zalmfilet
- 2 boscoopappelen
- 1 sjalot
- 1 bot bieslook
- 10 g preischeuten
- 1 dl olijfolie
- ½ limoen
- Voor de saus:
- 1 dl mayonaise
- 1 dl magere yoghurt
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 koffielepel citroensap
- 1 soeplepel roze peperbollen
Bereiding
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij deze eveneens in dobbelsteentjes.
- Besprenkel met citroensap om de witte kleur te behouden.
- Snipper de sjalotten en het bieslook fijn en meng deze met de gesneden zalmfilet.
- Voeg vervolgens de appeltjes en de olijfolie toe en kruid het geheel met limoensap, grof zeezout en peper.
- Snijd 8 ronde vormen uit de gerookte zalm en bekleed 5 ervan met de gemaakte mengeling.
- Dek af met de overige plakjes gerookte zalm en versier het bekomen kroontje met de jonge preischeuten.
Saus:
Vermeng de mayonaise met de magere yoghurt en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
Tip:
Om het kleurenpalet te vervolledigen kan je dit alles op een bedje van gekleurde tagliatelli leggen. Bij voorkeur een oranje tagliatelli op basis van paprika's en oregano.