RECEPT TARTAAR VAN RAUWE EN GEROOKTE ZALM MET BOSCOOPAPPELEN IN EEN ROMIG KERRIESAUSJE

Ideaal voor tijdens het zomerseizoen. Een streling voor oog en tong.

Vis gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 8 kleine plakjes gerookte zalm
  • 300 g zalmfilet
  • 2 boscoopappelen
  • 1 sjalot
  • 1 bot bieslook
  • 10 g preischeuten
  • 1 dl olijfolie
  • ½ limoen
  • Voor de saus:
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl magere yoghurt
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 soeplepel roze peperbollen

Bereiding

- Hak de filet in kleine dobbelsteentjes en bewaar in de koelkast.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij deze eveneens in dobbelsteentjes.
- Besprenkel met citroensap om de witte kleur te behouden.
- Snipper de sjalotten en het bieslook fijn en meng deze met de gesneden zalmfilet.
- Voeg vervolgens de appeltjes en de olijfolie toe en kruid het geheel met limoensap, grof zeezout en peper.
- Snijd 8 ronde vormen uit de gerookte zalm en bekleed 5 ervan met de gemaakte mengeling.
- Dek af met de overige plakjes gerookte zalm en versier het bekomen kroontje met de jonge preischeuten.

Saus:

Vermeng de mayonaise met de magere yoghurt en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.

Tip:
Om het kleurenpalet te vervolledigen kan je dit alles op een bedje van gekleurde tagliatelli leggen. Bij voorkeur een oranje tagliatelli op basis van paprika's en oregano.

Recept 4 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Mosselen op zijn
Paling in t Groen
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!