RECEPT TARTE TARTIN

Omgekeerde taart met caramellaagje, met dank aan de drukkerij in Middelburg.

Zoete gerecht uit Frankrijk voor 1 persoon, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 blik annanasschijven of
  • 4 zoete appels of
  • 8 pruimen
  • 300 gr suiker
  • 300 gr boter
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3/5 eieren
  • voor de caramel
  • 200 gr suiker
  • kopje water

Bereiding

Neem een sauteer pan of pan met vuurvaste steel en doe hier de suiker en het water in voor de caramel, laat de suiker caramelizeren.

Schil de appels en verwijder het klokhuis snijdt in plakken ong een vinger dik op vingerdikke partjes of de pruimen halveren de pit verwijderen en plaats deze met de snij kant, dat is dus de vlakke kant in de caramel. Bedek dus de bodem van de pan met de ingredienten die je gaat gebruiken (zelf deed ik dit met annanas ivm een verkeerde bestelling.

Meng de boter (op kamertemp), bloem en de suiker en roer hier drie tot vijf eieren doorheen zodat je een luchtig beslag krijgt kan in de keukenmachine, maar kan ook met de hand zelf al gedaan en scheelt weer opruimen.

Verdeel het beslag over de pan zodat de annanas,pruimen of appel bedekt zijn plaats het geheel in een voorverwarmde oven van ong 170/180 graden en laat het geheel 50 tot 60 min in de oven tot het geheel gaar is. Als je dit wil checken kan je in het midden met een sateprikker prikken en als hij schoon terugkomt is het geheel gaar.

Ga evt voor de zekerheid met een mes langs de rand om het geheel los te maken plaats een bord op het geheel en keer het om. PAS OP de caramel is heet!

Eventueel bestrooien met poedersuiker en opdienen met een bol vanilleijs en slagroom met takje munt of mint en lekkere bak verse koffie smullen maar zo gedaan en veel plezier van.

Recept 27 keer bezocht en 50 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik moet je wel even corrigeren, ik werk nu al 4 jaar in frankrijk in de franse keukens en naar mijn weten moeten de appels voor gebakken worden in de oven om er wat vocht uit halen er de caramel zelf van te voren maken en niet in de pan doen, hiermee loop je het risico dat je bodem niet hard wordt door al het vocht . en de ananas heb ik ook nog nooit gezien

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker toetje, verveeld nooit. bodem kun je ook prima vervangen door een paar blaadjes roomboterbladerdeeg, waardoor je het sneller op tafel hebt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het staat in de oven!!! ben benieuwd.... Maar ik heb er nu meer vertrouwen in!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nou, we zijn bezig maar we kunnen bijna niet geloven dat er zoveel boter en suiker in moet!!!! een halve kilo suiker!!!! poepoeh.. nog even kijken of het klopt.. :s

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie het is een verukkelijke taart/nagerecht, maar het heet in het frans niet tarte tartin, maar tarte TATIN, dus zonder de r.