RECEPT MARQUISE AU CHOCOLAT

Klassiek frans nagerecht, onstaan in de 18de eeuw.

Zoete gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 6 lange vingers
  • 225 gr donkere chocolade
  • 25 ml room
  • 25 gr boter
  • 2 eierdooiers
  • 60 gr poedersuiker
  • 1,2 dl cointreau
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

Bekleed een kleine terrine met plasticfolie. laat de chocolade met de boter au-bain-marie smelten tot een glanzende massa. roer er de dooiers een voor een door, meng dan de gezeefde poedersuiker erdoor en als laatste de cointreau. schik de koekjes op de bodem van de terrine en giet er de chocolademengsel over. laat 1 nacht opsijven in de koelkast. dompel de terrine eventjes in warm water en stort ze op een dienblad. bestrooi met cacaopoeder. met behulp van een chefring kun je ook ronde vormpjes uit de marquise halen. die kan je dan op een wit dessertbord zetten en er cacaopoeder over strooien

Recept 21 keer bezocht en 43 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Met wat aanpassingen is dit een heerlijk recept. Wat betreft de room moet je echt wat meer gebruiken en likeur juist minder. Ook minder suiker is wel van belang. Voor de rest had ik groot succes met dit toetje.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie naar mijn mening ziet dit er heel lekker uit! Ik denk alleen dat bij de bereidingswijze de persoon de room vergeten te melden is. Moet de room niet opgeklopt worden met de bewuste drank en dan zachtjes onder het chocolademengsel gemengd worden? Ik denk dat het gerechtje dan veel lichter zal zijn.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Marquise Au Chocolat.. Ik heb informatie nodig over de herkomst en uitleg over hoe het onstaan is.
Dringend (!). Waar vind ik die informatie?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat doe ik met de room??:S

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als ie hard is, is er vreselijks misgegaan. Ken je me precies vertellen hoe je de Marquise gemaakt hebt?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ja, je moet wel ervaring hebben om zo'n spinnenweb te maken. Oefenen baart kunst.

Je mag gerust andere likeurs gebruiken. Cognac, Almagnac, Whisky, koffielikeur, amaretto, Baileys, noem maar op, er zijn geen grenzen aan het gebruik en gamma van likeuren. Gebruik wat je in huis hebt.


Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie ik zal wel iets fout gedaan hebben maar ik heb nog nooit zo'n hard toetje gegeten.

in mijn ervaring geen succes

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kan ik ook iets anders gebruiken dan Cointreau?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Die foto ziet echt gaaf uit,, hoe maak ik zo'n spinnenweb, of heb je daar jarenlange ervaring voor nodig?

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Een klein fout in de naam van het zoete gerecht maar voor de rest mijn complimenten.
Deze "Marquise au chocolat" was echt het moeite waarde!!!!!

Vic