RECEPT GEPOCHEERDE NASHIPEER

Zoete gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • 2 nashiperen geschild
  • 4 el citroensap
  • 2 1/2 dl zoete witte wijn (muscat de rivesaltes, sauternes)
  • 2 el suiker
  • 1 el roze peperkorrels lichtgekneusd

Bereiding

Besprenkel de nashiperen met 1 el citroensap. Breng de wijn, 2 1/2 dl water, suiker, 3 el citroensap en de roze peperkorrels aan de ook. et de peren naast elkaar in het vocht. Laat ze, tegen de kook, in ong. 15 min. gaar orden tot ze glazig zijn. Haal de peren uit de pan. Kook de wijn tot de helft in en laat deze iets afkoelen. Serveer de peren lauwwarm in glazen met de ingekookte wijn en roze peperkorrels.

Je kunt de nashiperen ook met een sabayon serveren. Bereid de peren volgens bovenstaand recept. Maak met de ingekookte wijn een sabayon. Klop 2 eierdooiers met 2 el suiker schuimig in een kom boven een pan met heet water. Voeg 1 dl van de gezeefde, ingekookte wijn toe. Blijf 7-10 min. kloppen tot de sabayon dik en romig is. Schenk het direct over de peren. Bestrooien met rode peperkorrels.

Recept 13 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Beste mensen
Mag ik mij even voorstellen
Wij hebben een nashiperen boomgaard in sommesdijk ZH. jawel de japanse peer uit nederland. Voor meer info zie www.kwakofruitteelt.nl
Dus heerlijke nasiperen uit nederland.