RECEPT SPERZIEBONEN MET YOGHURT

Door de toevoeging van yoghurt krijgen deze sperziebonen een frisse smaak.

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 2 el boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 500 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • half bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 tl majoraan
  • zout en peper
  • 125 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el citroensap

Bereiding

Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak hierin de ui tot deze begint te bruinen. Voeg dan de sperziebonen, peterselie, majoraan, zout, peper en 100 ml water toe. Laat op laag vuur met het deksel op een kier 15-20 minuten koken.

Roer de knoflook door de yoghurt en roer dit door de sperziebonen. Laat nog 1 minuut koken en sprenkel het citroensap erover.

Dit is een lekker bijgerecht voor bv. Turkse kofte uit de oven of shish kebab.

Recept 16 keer bezocht en 25 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker! Wij hebben het met shoarmavlees en basmatirijst gegeten. De sperziebonen hebben we vervangen door snijbonen (was niets anders in huis ;-) ), ook erg lekker!