RECEPT SHISH KEBAB

Recept voor lekkere lams spiesjes van de barbecue.

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram lamsvlees (niet te mager), in blokjes
  • Voor de marinade:
  • 150 ml rode wijn
  • 1 kleine ui, geraspt
  • sap van halve citroen
  • 3 tl tijm
  • 3 tl rodepepervlokken (pul biber)
  • 1 1/2 tl piment
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • Verder:
  • 4 el olijfolie

Bereiding

Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin het vlees 24 uur.

Rijg het vlees aan geoliede spiezen en gril ze 15-20 minuten op de barbecue, onder de ovengril of in een grilpan.

Bestrijk de spiezen tijdens het grillen regelmatig met de olie.

Serveer met bv. Aardappelsalade met komijnvinaigrette.

Recept 3 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!