RECEPT SHISH KEBAB

Recept voor lekkere lams spiesjes van de barbecue.

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram lamsvlees (niet te mager), in blokjes
  • Voor de marinade:
  • 150 ml rode wijn
  • 1 kleine ui, geraspt
  • sap van halve citroen
  • 3 tl tijm
  • 3 tl rodepepervlokken (pul biber)
  • 1 1/2 tl piment
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • Verder:
  • 4 el olijfolie

Bereiding

Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin het vlees 24 uur.

Rijg het vlees aan geoliede spiezen en gril ze 15-20 minuten op de barbecue, onder de ovengril of in een grilpan.

Bestrijk de spiezen tijdens het grillen regelmatig met de olie.

Serveer met bv. Aardappelsalade met komijnvinaigrette.

Recept 14 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!