RECEPT SPERZIEBONEN MET WALNOOTGREMOLATA

Smaakt goed bij vleesgerechten

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 75 gram walnoten, fijngehakt
  • 2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • sap van halve citroen
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • rodepepervlokken of cayennepeper naar smaak
  • zout

Bereiding

Kook de sperziebonen in ruim water met zout beetgaar in ca. 4 minuten. Giet ze af.

Verhit de boter en olie in een pan bak daarin de walnoten tot ze wat donkerder worden, ca. 2 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze even mee. Doe de sperziebonen, peterselie, citroensap en citroenschil, rodepepervlokken en zout naar smaak erbij en warm alles nog even door.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker hoor.. een frans recept, uit amerika met cayennepeper uit india;-0 wereldkeuken ? Ik laat de cayenne eraf en het is heerlijk!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Waar staat dan dat dit uit de Franse keuken komt? En gremolata klinkt ook niet erg Frans, of wel?

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Lijkt mij een lekker recept, alleen de cayennepepervlokjes kan ik in de Franse keuken niet plaatsen.