RECEPT CURRY AARDAPPELEN

Indische specialiteit

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 gedroogde rode chili's
  • een paar currybalederen, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen coriander
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 400 gr aardappelen
  • 100 ml kokosnootmelk + 100 ml water
  • 1 ui

Bereiding

Verhit olie in een pan. Voeg de mosterdzaadjes, gedroogde chili's en curry bladeren. Als de mosterdzaadjes beginnen te poffen, voeg dan de ui toe en bak goudbruin. Roer nu de coriander, garam masala en chilipoeder toe. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten. Schil ondertussen de aardappelen en snij (in niet te dunne) schijfjes. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak onder voordurend roeren 5 minuten. Voeg de kokosnootmelk toe en 100 ml water en kook het geheel 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Serveer direct.

Recept 14 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!