RECEPT BLOEMKOOLGRATIN MET MIERIKSWORTEL

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 50 gram boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 4 el mierikswortel (uit potje)
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte Gruyère
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 kopje vers wittebroodkruim

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes 5-6 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en doe ze over in een ondiepe ovenschaal.

Smelt 30 gram boter in een sauspannetje en voeg de bloem toe. Fruit deze 1 minuut en doe dan langzaam de melk en slagroom erbij. Roer goed met een garde tot er een dikke saus is ontstaan. Roer er 3 eetlepels mierikswortel, nootmuskaat en zout en peper door. Giet de saus over de bloemkool en strooi er de geraspte Gruyère over.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Smelt de resterende boter in een sauspannetje en voeg 1 eetlepel mierikswortel, de mosterd en het broodkruim toe. Laat dit 5 minuten bakken, al roerend, tot het broodkruim goudbruin ziet. Spreid het mengsel uit over de bloemkool en bak het geheel 25 minuten in de oven.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!