RECEPT KNAPPERIGE AARDAPPELSCHILLEN

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kg medium aardappelen
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 tl sojasaus (Kikkoman)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 C. Aardappels schoonboenen en met een vork inprikken. Ongeveer 45 minuten roosteren. Af laten koelen en in kwarten snijden en die weer over de lengte halveren. Aardappelvulling er uit scheppen, de schil moet ongeveer 0,25 cm dik zijn. Oventemperatuur verhogen naar 250 C. Boter met sojasaus mengen en op over de aardappel stukjes kwasten, beide kanten. Ongeveer 10 minuten laten roosteren, dan bestrooien met zeezout en serveren met je favoriete dip.

Variatie

Aardappelbootjes

Geroosterde aardappelen halveren en uithollen, ongeveer 0,25 cm dikke schil overlaten. Bekwasten met gesmolten boter en knapperig roosteren. Daarna een mengsel van geraspte kaas en krokant ontbijtspek in stukjes erover strooien en terug in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveren met je favoriete dip.

Recept 1 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!