RECEPT SPERZIEBONEN MET SPEKJES EN RODE PAPRIKA

Serveer hier bv. aardappelpuree en saucijsjes bij.

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 el olie
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 500 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 1 grote rode paprika, in reepjes of blokjes
  • 125 ml kippenbouillon
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze ca. 5 minuten tot het vet los is gekomen en ze wat knapperig zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet opzij.

Fruit de ui in het braadvet tot hij glazig ziet en doe dan de sperziebonen en paprika erbij. Laat 1 minuut meebakken en voeg de bouillon toe. Laat afgedekt 7-8 minuten stoven en maak op smaak af met zout en peper (niet teveel zout). Serveer met de spekjes eroverheen gestrooid.

Recept 133 keer bezocht en 65 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekkere verantwoorde smakelijke maaltijd.
Heerlijk met gebakken krieltjes en een ribkarbonaatje

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heb het gegeten met rosti, nou ja, aardappelpannekoekjes dus, zelfgemaakt!! en dat was leker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker terwijl ik niet zo'n sperzieboon fan ben. De tweede avond toen ik het in de koekenpan opwarmde was het eigenlijk nog lekkerder. Het is makkelijk te maken. Ik heb het gewoon met aardappels gegeten en dat was lekker. De tweede avond (wellicht was het daarom lekkerder) heb ik er van Aviko aardappelschijfjes bijgegeten waar spekjes en uitjes bijzaten. Die kan je overigens beter naturel kopen voor 89 cent ipv 1.65 want die paar stukjes die er bij zitten is ook de moeite niet.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie het recept is duidelijk en het lijkt me erg lekker maar wat moet je erbij serveren? rijst, aardappels?
dat vind ik een beetje onduidelijk maar voor de rest lijkt het me makkelijk en leuk om te maken

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het enige wat ik mis is dat er nie staat aan gegeven wa voor soort vlees je er bij kan severen en als je het berijd dat er te veel kippen boulion blijf hangen ze hadden er ook moeten bij vermelden wa voor soort vlees je er bij kunt severen voor de rest is het een goer gerecht en het vult je maag goed