RECEPT SALSA CRUDA
Dit recept heb ik van "Dutchess" uit Californie
Saus gerecht uit Mexico , geschikt voor op of bij de barbecue.
Ingredienten
- 4 grote tomaten - in vieren gedeeld
- *4 "tomatillos"
- **2 of 3 groene, Spaanse pepers
- 2 Franse uitjes of een klein shalotje -- Fijngeknipt
- 1 bosje cilantro (Italiaanse peterselie) -- Fijngeknipt
- 1 theel. gemalen komijn
- 1 theel. verse lemoen sap of citroen sap (Houd de Salsa langer vers)
- 1 theel. suiker
- 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper
- 1/4 theel. zout
Bereiding
*Als je ze kunt vinden. Het zijn ronde, groene bolletjes gehuld in een bruinachtig omhulsel.
**Van de pitten ontdaan, pas op dat je niet je gezicht aanraakt als je er mee bezig bent. Gebruik liever een paar "Operatie handschoenen".
Meng alle ingredienten in de Foodprocessor. Houd een paar takjes cilantro achter voor garnering. Laat goed doortrekken in de koelkast voor ongeveer 1 uur. Gebruiken als dip saus voor chips of rauwe stukjes groenten.
Kan bewaard worden in de koelkast voor ong. 2 weken, (mits de verse lemoen of citroen sap wordt gebruikt, werkt als een conserverings middel) dus maak maar een flinke portie.
Serving Ideas : Meng kleine garnalen door de salsa voor een aparte smaak, of als een frisse saus by vis.
Note: probeer eens een paar druppels Liquid Smoke en Worchestershire saus erdoor te doen. Blijf proeven totdat je het lekker vindt. Een paar druppels Tobasco saus doet ook wonderen.