RECEPT GUACAMOLE

"Avocado puree op smaak gebracht met koriander, limoen en spaanse peper. Lekker bij Tortilla chips"

Saus gerecht uit Mexico

Ingredienten

Foto: Guacamole
  • 2 avocados
  • 2 el limoensap
  • 1 spaanse peper, zeer fijn gesneden
  • 1 tomaat (liefst pomodori) ontzaad en in blokjes
  • zout en peper
  • 1 el vers gehakte koriander
  • 1 bekertje sour cream
  • 1 teentje knoflook, gehakt (of meer naar smaak)

Bereiding

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en doe in een grote schaal met het limoensap, fijngesneden sp. peper, tomaat blokjes, gehakte koriander en sour cream (begin met weinig). Meng dit alles goed en voeg meer sour cream toe tot een smeuige substantie ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

Lekker bij Nacho's (Tortilla chips, chili gehakt, gesmolten kaas en salsa/pico de gallo).

Recept 68 keer bezocht en 595 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,3 obv 15 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie goedag, thomas
ik ben het idd met je eens over het hakken snijen is inderdaad beter.
maar prevereer toch eerder naar knippen

gr terror

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Het gerecht is erg lekker, denk Ik. Alleen is het echt onmogelijk om koriander te hakken dus je moet het snijden. Gelieve hakken veranderen in snijden. Met vriendelijke groet Thomas

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ..en heel belangrijk cumin,
afhankelijk van de hoeveelheid avocados;
ongeveer klein theelepeltje versgemalen,uit de vijzel
per 2 a 3 avocados

en
Verse groene chilipeper!!
ipv. chili flakes

Eet smakelijk

Gebruik verse ingedrienten,ga op onderzoek naar
klassieke recepten,gebruik kruiden en je hart...:)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Avocade,Aillo,Sale,Tomato,Lemon,Crushed Black Pepper,
and or,Chili Flakes

Cowmilks' Cream is for Cakes,Desserts maybe

Waarom room toevoegen aan Guacamole,
een saus op basis van avocado????

Godallemachtig zeg!


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het is wel iets té romig... Ik stop er geen room bij, dan wordt het heel fris. Jammer genoeg moet je er dan ook wijnig van nemen: het is heel vullend...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Guacamole die ik heb leren maken in Mexico is (veel makkelijker) met avocado, knoflook, zout, flink wat chilipeper en verse koriander: even de staafmixer er op en smullen maar! Naar smaak kun je nog wat super klein gehakte tomatensnippers (zonder zaden) erbij doen en evt. ook wat super kleine ui snippers. Persoonlijk vind ik t lekkerder zonder.

Om de Guacamole op kleur te houden kun je er wat citroen druppeltjes in doen. Ook lekker fris!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Probeer het eens zonder room of iets dergelijks, veel frisser.
In Mexico gebruiken ze alleen room als de advocados van mindere kwalieteit zijn.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het is misschien een cullinaire misstap van jewelste maar ik eet guacamole o.a. ook bij mijn patat i.p.v. vette mayo..heeerlijk!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zal wel lekker zijn. Vandaag deed ik de ontdekking van een avocadodressing voor asperges. Een prachtige kleurige smeuïge "saus" zonder tekort te doen aan de aspergesmaak. In de blender:avocado's ,eierdooiers,peper royaal.zout en olijfolie.
Ik vertelde mijn kokkerellende zoon over mijn bevinding. Hij zei: "Een soort guacamole dus ".Om te weten wat guacamole was,zocht ik op internet en kwam bij jullie terecht.
Een volgende keer zal ik een paar druppels limoensap erbij blenderen. Kan me bekoren.
Groetjes,Joke

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ook lekker:

Avecado's, scheut chilisaus, oregano, zwarte peper, beetje zout, koriander en een beetje zure room...

Lekker op de tortilla met daarop gebakken courgette en kleine stukjes hamburger en ui !

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij houden erg van knoflook dus bij ons gaan er toch een paar teentjes meer in dan één!

En we voegen altijd wat kikkoman toe en fijngeneden sla, vinden wij érg lekker...

Hoop dat de tip om de kleur te behouden door de pit in de guacamole te doen een goeie is, tis toch altijd beetje jammer dat na een tijdje de guacamole er niet meer even mooi uitziet als dat hij smaakt!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Om de guacamole mooi op kleur te houden is het
goed om de pit erin te doen.
Dat heb ik in Mexico geleerd van de lokale
bevolking.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik vind het heerlijk! Wat ook kan, is in plaats van de Spaanse peper wat tabasco toevoegen. In plaats van de verse koriander gebruik ik wat gedroogde koriander, dan is de smaak niet zo overheersend.
Voor de rest vind ik het juist lekkerder met zure room erin (in tegenstelling tot andere commentaren), maar dat is puur een kwestie van smaak.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Je kan ipv de zure room etc. ook van Philedelphia naturel of eigen merk gebruiken, zo maak ik hem altijd

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Niet alleen lekker bij Mexicaanse snacks of Mexicaans voedsel maar ook geweldig als saus op een broodje hamburger (met wat sla) in plaats van altijd maar weer die moddervette mayonaise.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Guacamole (avocadomousse) is een saus of dipsaus, afkomstig uit Mexico. De ingrediënten zijn naast avocado vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of citroen, chilipeper (Met name Jalapeno pepers), korianderblad en verschillende andere kruiden. Het wordt meestal gegeten met maïschips, maar kan ook worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht.

In Mexico en zuidelijk Californië is guacamole een goedkoop zijgerecht. Op plaatsen waar avocado's duur zijn, wordt guacamole als een delicatesse beschouwd. Daarom wordt de guacamole vaak vermengd met zure room of mayonaise, hetgeen de smaak volgens kenners niet ten goede komt.

Het woord guacamole komt van het Nahuatl ahuocamolli (avocadosaus

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ben net klaar met eten... en het was heerlijk....
voor herhaling vatbaar... bij de A.H kan je heel handig een pakje halen waar 2advocado's een rode pepertje lemon ui knoflook tomaat dan hoef je alleen nog zure room te halen superrrrr lekker

groetjes,

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie 8
Het heeft heerlijk gesmaakt! Wij hebben er alleen geen tomaat bij gedaan, maar smaakte prima!
Voor herhaling vatbaar!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wat ook lekker is : guacomole-salade met Alfalfa en een gesneden sjalotje!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker - ook zonder zure room of Yoghurt! Variatie: Een of twee theelepeltjes echte Parmazaanse kaas en een paar blaadjes basilicum en wat zeezout maakt het ook erg lekker!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ben zelf op dieet, dan pak ik kwark ipv sour cream.
De avocado is ook heel fijn voor je huid, maakt je lgezicht ekker glad !

Ann*

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het is echt heel lekker niet alleen als dipsaus met chips ofzoo maar ook over de totia's

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie brobeer er eens een gesneden uitje door. Das ook heel lekker..

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Mijn favoriete dipsaus. Ben het met Tom helemaal eens dat creme fraiche of sour cream, de smaak veel te flauw maakt. Zonder is veel lekkerder

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekkerrr, beetje azijn er bij wordt ie net een beetje zuurder... lekker dippen of op de tortillas, ik heb mezelf er ziek aan gegeten!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vind het zo leuk dat avocado "room van het bos" betekend!

Ik maak em vaak met turkse yoghurt en een beetje biologische mayonaise, maar zonder tomaat, dan proef je de avocado nog beter!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke basis voor Guacamole. Heb zelf de room vervangen door Bulgaarse Yoghurt wat altijd lekker en niet zo vet is als bijvoorbeeld mayonaise. En als je van wat pit houdt dan is een theelepel sambal ook prima in plaats van stukjes peper. verdeeld ook makkelijker.
Mijn dank voor dit recept!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg Lekker!!!! Maar hij word nog lekkerder als je de Sour Cream vervangt voor Mayonaise, en zonder een spaanse peper maar met wat zwarte peper. maar ik von um geweldig!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie jummy,echt lekker zorg wel voor rijpe avocados

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik vind zure room bijzonder smerig in een al zo romige saus als guacamole. Het verpest de smaak van de avocado's gewoon.

Voorbeeld: maak eens een guacamole zónder de zure room, en wat hete chilisaus (6 grote druppels) en een guacamole mét zure room. Het verschil is duidelijk en het smaakt bovendien beter i.c.m. tortilla's en fajitas bijvoorbeeld.

Géén commentaar, alleen mijn ervaring!