RECEPT SALADE MET PAKSOY, PEULTJES EN GEGRILLDE TONIJN

Salade gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

  • 200 gr geblancheerde peultjes
  • 200 gr rauwe paksoy
  • 1/2 bosje gesneden bosui
  • 50 gr geweekte wakame (zeewier)
  • 50 gr gemarineerde gember
  • 4 mootjes rauwe tonijn van 100 gr
  • mayonaise
  • sesamolie
  • soyasaus
  • wasabi-poeder
  • limoensap
  • gembersiroop

Bereiding

Mayonaise op smaak brengen met sesamolie, sojasaus, wasabipoeder, vocht van gemarineerde gember, limoensap en gembersiroop. Doe dit mondjesmaat.

Meng de peultjes, gesneden paksoy, bosui, geweekte wakame en de gemarineerde gember tot een geheel.

Grill de tonijn kort op een zeer hete grill en zorg ervoor dat hij nog niet gaar is, maar rosé, na het grillen licht zouten.

Doe de salade op een bord, dresseer de mayonaise daar omheen en leg de tonijn op de salade, direct serveren.

Zeer verfijnd en smaakvol voorgerecht.

Recept 6 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!