RECEPT APPLEBEES SANTA FE CHICKEN SALAD
Menu Description: "Grilled chipotle chicken breast with guacamole and sour cream on a bed of greens tossed with two cheeses, pico de gallo, tortilla strips and our Mexi-ranch dressing."
Clone some red pepper marinade that will make the chicken breasts taste like Applebee's chipotle chicken, then mix up a clone of the Mexi-ranch dressing and some fresh pico de gallo and you're on your way to salad heaven. By the way, if you don't have buttermilk for the dressing and don't want to buy a whole carton just to use a tablespoon, simply substitute regular milk. Find ground chipotle pepper such as the stuff made by McCormick. If you can't track it down, substitute cayenne pepper. Just be sure to half the amount, since cayenne is hotter than chipotle.
Salade gerecht uit Amerika voor 4 personen
Ingredienten
- Voor de Marinade
- 4 dl water
- 0,7 dl sojasaus
- 3 el suiker
- 2 el zout
- 2 el witte azijn
- 1 el cayenne peper
- 2 tl liquid smoke
- 2 tl paprika
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 4 kipfilets
- Mexi-ranch Dressing
- 1 dl mayonaise
- 2 el fijngehakte sjalot
- 2 el tomaatblokjes
- 1 el karnemelk
- 1 el witte azijn
- 1 el fijngesneden koriander
- 1 el groene sp. peper
- 3/4 tl paprika
- 1/2 tl suiker
- 1/4 tl zout
- snufje cayennepeper
- snufje komijn
- Pico de Gallo
- 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
- 2 little gems, grof gesneden
- 1 kopje fijngesneden rode kool
- 1 kopje geraspte cheddar kaas
- 1 kopje geraspte jonge kaas/gerookte mozzarella
- 1 dl sour cream
- 1 dl guacamole
Bereiding
Grill de kip, liefst op bbq of anders grillpan. Als de kip gaar is, deze in dunne reepjes snijden.
Maak de salade op 4 borden, verdeel de sla, kool, kaas over deze borden, verdeel de dressing hier over, daarop de kip en kaas. En op ieder bord een flinke schep guacamole en pico de gallo. Serveren met tortilla chips, jalapeno ringetjes.