RECEPT CPK CHOPPED SALAD WITH HERBED MUSTARD VINAGRETTE
"California Pizza Kitchen's Groene salade met kruiden mosterd dressing"
Salade gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- Kruiden-Mosterd Vinaigrette
- 1 tl fijngesneden knoflook
- 2 tl fijngesneden sjalot
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 2 tl gedroogde peterselie
- ½ tl versgemalen peper
- ¼ tl zout
- 0,6 dl rode wijn azijn
- 3 dl olijfolie
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- Salade
- ½ krop ijsbergsla, in stukjes
- ½ krop romaanse sla, in stukjes
- 12 grote basilicum blaadjes, gesneden
- 150 gr gedroogde italiaanse salami, fijngesneden
- 300 gr geraspte mozzarella kaas
- 1 blikje kikkererwten
- 800 gr. Tomaten, gesneden
- 500 gr kalkoenfilet, gesneden
- 2 el lenteui, gesneden
Bereiding
Meng alle ingredienten voor de dressing behalve de olie en de parmezaanse kaas met een keukenmachine of klopper. Meng langzaam de olie in het mengsel tot de olie is "opgenomen". Roer dan de parmezaanse kaas in de dressing. Zet de dressing in de koelkast.
De salade
Meng eerst de eerste 6 ingredienten en de dressing, tot alles goed gemengd is. Plaats dan voor ieder persoon wat salade op een gekoeld bord en garneer daarop de kalkoen en de tomaat. Bestrooi als laatste met wat lenteui.
Noot: Indien gewenst kunnen ook alle ingredienten samen gemengd worden i.p.v. gegarneerd op een bord