RECEPT OOSTERSE SALADE MET GEMARINEERDE BIEFSTUK
Salade gerecht uit Thailand , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 5 el. olie
- 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte gemberwortel
- 4 sjalotjes, in dunne ringen
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1-2 el lichte sojasaus
- sap van 1-1/2 limoen
- zout
- 2 dikke plakken biefstuk á 175 g
- 1 kleine Chinese kooi, in repen
- 3 tomaten, in partjes
- 1 komkommer, ongeschild, in plakjes
- 1-2 el fijngesneden munt
- 30 verse korianderblaadjes
Bereiding
3 el olie in wok verhitten en hierin rode pepers, knoflook, gember en sjalotjes ± 5 min. zachtjes bakken. Op zacht vuur suiker, sojasaus en limoensap toevoegen, suiker laten oplossen en mengsel van vuur nemen. Mengsel(marinade) op smaak brengen met zout. Eventueel wat extra suiker of limoensap toevoegen.
Biefstuk in 2 el olie 8-12 min. bakken. Biefstuk direct na bakken royaal met marinade bestrijken, laten afkoelen en samen met overgebleven marinade, in koelkast bewaren.
Bereiden (45 min. voor serveren)
biefstuk 30 min. voor snijden uit koelkast halen. Biefstuk in dunne plakjes snijden en mengen met Chinese kool, tomaat, komkommer, munt, koriander en overgebleven marinade.