RECEPT AARDAPPEL SALADE MET ROOMSAUS

Salade gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kg aardappels {geen afkokers.}
  • 125 gr gekookte ham.
  • 5 eetl olie
  • 1 eierdooier
  • witte peper
  • zout
  • 4 augurken
  • 2 slalotten
  • 4 eetls rode wijnazijn
  • 1 potje zure room
  • 1/2 bos peterselie

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil 25,a 30 min gaar. Spoel de aardappelenaf met kout water. Snij de ham in reepjes, schil de sjalotte en versnipper deze pel de afgekoelde ardappelen en snij deze in plakjes. Doe de azijn,olie,fijn gehakte sjalotten, de eierdooier, de zure room het zour en de peper door elkaar.

Vermeng alle ingredienten voor de salade los door elkaar
en schep er de roomsaus door. Laat deze er 30 min bij kamertempratuur in trekken.

Was de peterselie en laat hem uitlekker en snij het fijn en strooi dit over de salade.

Eet er een lekkere snitzel bij.

Eet smakelijk!

Recept 2 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Maaltijdsalade van Harry
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!