RECEPT PERI PERI SALADE MET KIP
Salade gerecht uit Zuid Afrika voor 4 personen
Ingredienten
- voor de marinade:
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 el fijngesneden korianderblaadjes
- 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
- 1 el citroen- of limoensap
- voor de salade:
- 350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 100 g taugé
- 300-400 g rode kooi, geraspt
- 1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
- 1 el korianderblaadjes
- sojadressing:
- 8 el citroen- of limoensap
- 1 el fijngesneden korianderblaadjes
- 1 ti gemalen korianderzaadjes
- 4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
- 1 lente-uitje, in ringetjes
Bereiding
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.
Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.