RECEPT RUNDVLEES TATAKI

Vlees gerecht uit Japan

Ingredienten

  • ca. 900 gram mals rundvlees (ossehaas o.i.d.)
  • 1 el olie
  • 1/4 tl grof gemalen peper
  • 0,8 dl sojasaus (japanse)
  • 0,5 dl mirin
  • 3 lenteuitjes, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, dun gesneden
  • pel van 1 citroen, fijn gesneden
  • Ponzusaus
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijst azijn
  • 1 1/2 el bruine suiker
  • 1 el vers citroensap
  • 1 el ver limoensap
  • 1 tl gembersap
  • 2 el fijn gesneden bieslook

Bereiding

Verhit de oven voor op 250 C. Wrijf het vlees in met olie and kruid met de peper. Schroei het vlees dicht in ca. 15 minuten. Uit de oven nemen en snel af laten koelen.

Marineer het vlees in de soja, knoflook en citroenpel. Laat minimaal 6 uur marineren in de koelkast.

Saus
Meng alle ingredienten voor de saus tot de suiker opgelost is.

Ca. 45 minuten voor het serveren het vlees in de vriezer doen om het op te laten stijven om het makkelijker te snijden. Laat het daar ca. 20 minuten liggen. Dan er uit nemen en in dunne plakjes snijden. Op een mooi bord leggen en besprenkelen met ponzusaus.

Recept 14 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!