RECEPT RUNDVLEES MET COURGETTES EN KIKKERERWTEN

Dit gerecht kan ook met lams- of schapenvlees worden gemaakt.

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram hacheevlees
  • 5 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapasta of 1/2 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn (optioneel)
  • 1-2 tl pul biber (rode-pepervlokken)
  • 2 blikken kikkererwten (uitgelekt, ca. 400 gram)
  • 2 middelgrote courgettes, in gehalveerde schijfjes
  • sap van 1 citroen
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 el gedroogde munt
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook het vlees in ruim water met een theelepel zout tot het net gaar is, ca. 90 minuten. Bewaar 300 ml van de bouillon.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika. Voeg de tomatenpuree, paprikapasta, komijn en pul biber toe en bak dit 1 minuut. Doe nu de kikkererwten, courgettes en bouillon erbij en laat afgedekt 30 minuten stoven. Roer dan het citroensap, de knoflook en zout en peper naar smaak erdoor en laat nog 3 minuten sudderen. Strooi de munt erover en draai het vuur uit. Laat afgedekt nog 10 minuten rusten en serveer het gerecht dan met rijst of bulgur.

Recept 7 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!