RECEPT TURKSE STOOFSCHOTEL

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el boter of olijfolie (geen extra vergine)
  • 500 gram runder- of lamsstoofvlees, in blokken
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2-3 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1-2 tl rodepepervlokken
  • zout en peper
  • 1 runderbouillonblokje (optioneel)
  • 4 aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 wortels, in blokjes of schijfjes
  • 2 groene paprika's, in blokjes of reepjes
  • 2-3 tl gedroogde tijm
  • 2 el gehakte verse dille

Bereiding

Verhit de boter of olie in een braadpan en braad het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze mee. Doe de tomaten en tomatenpuree erbij en bak deze ook mee tot het vocht wat is verdampt. Voeg dan het laurierblad, de rodepepervlokken, zout en peper, desgewenst het bouillonblokje en zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat ca. 1 1/2 uur stoven.

Controleer of het vlees gaar is en voeg dan de aardappels, wortels, paprika's en tijm toe. Laat nog 15-20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Strooi de dille erover en serveer met rijst of brood en eventueel Turkse yoghurt met knoflook en zout. Ingemaakte groene pepers zijn er ook lekker bij.

Recept 9 keer bezocht en 70 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Had 1 el dille meegestoofd en de andere eroverheen gestrooid. Was erg lekker. Gebruik iig verse dille voor dit recept, dat maakt het verschil. en je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie het is een heerlijk gerecht,maar wel een beetje pittig.dus als je het klaar maak en je hebt kleine kinderen zou ik iets minder rodepepervlokken gebruiken.