RECEPT LAMSVLEESSTOOFSCHOTEL MET KOOL EN GROENE PEPERS

Kapuska

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram lamsstoofvlees (rundvlees kan ook), in blokjes
  • 50 gram boter
  • 3 uien, gehakt
  • 1 tl gedroogde rode peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 2 grote tomaten, ontveld en gehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • zout en peper
  • 1 middelgrote witte kool, in reepjes
  • 4 grote Turkse of Spaanse groene pepers, in reepjes
  • 2 el gehakte verse dille of 2 tl gedroogde (optioneel)

Bereiding

Smelt de boter in een grote braadpan en sauteer daarin het vlees 8-10 minuten. Voeg de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Doe de rode peper, de paprikapoeder, het laurierblad en de tomaten erbij en laat 3 minuten bakken. Doe dan de helft van de bouillon erbij en zout en peper en laat afgedekt 1 uur stoven.
Voeg de kool, de pepers en desgewenst de dille toe en laat zonder deksel 5 minuten stoven. Doe dan de resterende bouillon erbij, sluit de pan en laat nog een half uur stoven.
Serveer met stevig boerenbrood.

Recept 10 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het gebruik van lamsfond (LaCroix) geeft een nog betere smaak aan het geheel. De Runderbouillon beinvloed de smaak van het lamsvlees.