RECEPT LAMSVLEESSTOOFSCHOTEL MET KOOL EN GROENE PEPERS

Kapuska

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram lamsstoofvlees (rundvlees kan ook), in blokjes
  • 50 gram boter
  • 3 uien, gehakt
  • 1 tl gedroogde rode peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 2 grote tomaten, ontveld en gehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • zout en peper
  • 1 middelgrote witte kool, in reepjes
  • 4 grote Turkse of Spaanse groene pepers, in reepjes
  • 2 el gehakte verse dille of 2 tl gedroogde (optioneel)

Bereiding

Smelt de boter in een grote braadpan en sauteer daarin het vlees 8-10 minuten. Voeg de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Doe de rode peper, de paprikapoeder, het laurierblad en de tomaten erbij en laat 3 minuten bakken. Doe dan de helft van de bouillon erbij en zout en peper en laat afgedekt 1 uur stoven.
Voeg de kool, de pepers en desgewenst de dille toe en laat zonder deksel 5 minuten stoven. Doe dan de resterende bouillon erbij, sluit de pan en laat nog een half uur stoven.
Serveer met stevig boerenbrood.

Recept 7 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Het gebruik van lamsfond (LaCroix) geeft een nog betere smaak aan het geheel. De Runderbouillon beinvloed de smaak van het lamsvlees.