RECEPT RUNDERRAGOUT MET SJALOTTEN

Papaz Yahnisi

Vlees gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gram stoofvlees, in blokjes
  • 12-16 sjalotten, geschild en heel
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 gram boter
  • 4 tomaten, ontveld en in vieren
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl piment
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 kruidnagels
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Doe de rest van de ingrediënten erbij behalve de tomaten en voeg ook nog een halve liter heet water toe. Laat anderhalf uur stoven met het deksel op de pan en controleer tussentijds of het niet droogkookt.
Doe de tomaten erbij en laat nog een half uur sudderen.
Serveren met rijst(pilaf).

Recept 7 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie dit is echt een smakelijk gerecht , prima .

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb dit gemaakt met nog wat sperziebonen erbij, was erg lekker. Goeie kruidenmix zit er in.