RECEPT RODE KOOLSALADE

Een verfrissende salade bij bv. gegrild vlees

Salade gerecht uit Turkije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 kleine rode kool
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 750 ml kokend water
  • voor de dressing:
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd (optioneel)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • snufje suiker
  • zout
  • witte peper

Bereiding

Snijd de kool in vieren en verwijder de kern. Snijd de vier stukken daarna in flinterdunne reepjes en leg deze in een schaal.
Verhit de azijn in een pan tot hij kookt en giet hem over de kool. Laat dit een kwartier staan en giet dan het kokende water erover. Laat de kool vervolgens uitlekken in een vergiet.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze over de kool. Meng goed en serveer.

De salade kan ook met witte kool gemaakt worden. Gebruik in dat geval witte wijnazijn.

Recept 11 keer bezocht en 56 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker , simpel en eenvoudig te bereiden

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker, goed recept