RECEPT PROVINCAALSE AARDAPPELSCHOTEL MET MOSTERDROOM

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • PROVINCAALSE AARDAPPELSCHOTEL MET MOSTERDROOM vegetarisch, veganistisch en vedisch.
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 winterwortel
  • 200 gram witte of spitskool
  • 1 rode paprika
  • 25 gram boter of planten margarine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder1 theelepel tijm
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel slagroom of crème fraîche of sojaroom voor veganisten
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie

Bereiding

wok

Schil de aardappels, maak de wortel schoon en verdeel de aardappel en de wortel in dunne plakjes.
Kook ze beetgaar.
Snijd de kool in smalle repen.
Snijd de paprika door en verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in blokjes.
Verhit de boter of margarine in de wok en voeg de olie toe.
Roerbak de koolreepjes en de paprika en voeg de aardappel en wortel plakjes toe.
Strooi er kerrie, tijm, peper en zout over. Roerbak het geheel een aantal min.
Voeg dan room, mosterd en citroensap toe en warm het nog eens goed door.
Strooi er vlak voor het serveren peterselie over.

Recept 6 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Geen Mening p[ aA ]