RECEPT AARDAPPELEN MET BLAUWSCHIMMELKAAS EN ROERBAKGROENTEN, VEGETARISCH

Een zalig gerecht, ook voor hen die normaal vlees eten en eens wat anders willen.

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • AARDAPPELPUREE MET BLAUWSCHIMMELKAAS EN ROERBAKGROENTEN
  • 500 gram aardappelen
  • zout
  • peper
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • klein stronkje broccoli
  • zout
  • verse peper

Bereiding

pan
wok
eventueel een handmixer

Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op.
Snijd de kaas in dobbelsteentjes.
Als de aardappelen gaar zijn giet je het kookvocht in een schaaltje. Stamp de aardappelen en voeg zoveel vocht toe dat het een smeuïge puree wordt. Doe er wat verse peper bij en schep vervolgens de kaas door de puree. Je kunt de puree ook met een handmixer mixen, dan gaat de kaas volledig op in de puree.
Verhit de olie in de wok.
Doe er de roosjes broccoli, de in stukjes gesneden paprika en tomaat in met het zout en wat peper. Roerbak enkele min. Voeg een weinig water toe
en laat met de deksel op de wok een min of 6 zachtjes pruttelen.

Serveer de groenten op de puree.

Recept 11 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Dit is absoluut niet een Frans gerecht. Prima als het lekker is, maar je moet iets niet een Frans gerecht noemen omdat er een Frans ingredient in zit (Roquefort).

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie een 9/10 voor die puree met blauwschimmelkaas want die is zalig lekker!