RECEPT EEN VAN ALLES EN NOG WAT MAAR VOORAL UIENQUICHE, VEGETARISCH
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen
Ingredienten
- EEN VAN ALLES EN NOG WAT MAAR VOORAL UIENQUICHE
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels olie
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- ½ bakje gehakte tofu
- 1 grote tomaat
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel bieslook
- verse peper
- 2 eieren
- ½ potje slagroom
- 1 ons oude geraspte kaas
- verse peper
- bieslook
- wat oude geraspte kaas
Bereiding
garde
schaal
wok
kwastje
Fruit de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de uitgeperste knoflook, gehakte tofu en de in stukjes gesneden tomaat toe. Roerbak dat ongeveer 5 min. Voeg dan de tijm, bieslook en peper toe. Laat af koelen.
Vet de vorm in door olie met een kwastje aan te brengen.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap die net niet over de rand van de vorm komt.
Klop de eieren in een kom en voeg daar de slagroom aan toe.
Doe nu het afgekoelde groentemengsel in de vorm. Strooi daar de geraspte kaas over heen. Daarna giet je het eieren- slagroommengsel er over heen.
Maak het af door er nog wat verse peper, bieslook en kaas over heen te strooien.
Bak deze voortreffelijke quiche in 30 min in een oven op 200 graden.
Ik ben op een gegeven ogenblik bij de oven gaan zitten want de quiche rees enorm en kwam boven de bakvorm uit als een soufflé. En toen hij klaar was had ik er graag een foto van willen maken, zo mooi.
Ik heb er een salade van winter wortel-¼ kleine witte kool en een stukje knolselderij bij geserveerd, met een dressing van olie, wittewijn azijn en 1 theelepel honing.