RECEPT PLANET HOLLYWOOD THAI SHRIMP PASTA

Pasta gerecht uit Thailand

Ingredienten

  • 1 dl Thaise saus (zie recept)
  • 1 tl boter
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 16 grote garnalen, gepeld
  • 1 kopje julienne gesneden groenten
  • 1 el vers gehakte koriander
  • 1 el gehakte pinda's
  • 250-300 ongekookte pasta, gekookt
  • 2 el gesneden lenteui, voor garnering

Bereiding

Maak de thaise saus en zet apart. Doe de boter en knoflook in een pan. 1 minuut bakken. Voeg de garnalen toe, bak 3 minuten.
Voeg de gesneden groenten toe en de helft van de koriander en pinda's. Voeg dan de 1 dl thaise saus toe, meer naar smaak. Goed mengen.

Garnalen/groenten mengsel aan pasta toevoegen. Goed omgooien om de pasta te bedekken met de saus. Dit netjes verdelen over 2 borden. Garneren met de lenteui, koriander en pinda's.

Thaise saus
2 el ketchup
3/4 el rijst azijn
1 1/2 tl sesamolie
1/2 tl chili olie
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 1/2 tl hoisinsaus
1/2 tl gehakte knoflook
1/2 tl verse geraspte gember
0,25 dl citroensap
1/2 tl chinees mosterdpoeder
2 el sojasaus
1 1/2 tl sojasaus
1/2 tl chilivlokken
0,5 dl zoete chili saus
1/2 tl pindakaas

Doe alle ingredienten in een keukenmachine en meng goed. Doe in een afsluitbaar potje. Gebruik de helft voor de pasta, de rest is 4-5 dagen houdbaar.

Recept 15 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Waar kan ik rijstazijn, hoisinsaus en chinees mosterdpoeder vinden? De gewone mosterdpoeder heb ik.
Het is niet de eerste keer dat ik Thais eet, dus dit lijkt me ook heel lekker!